KONFERENS

En kulturmärkt mötesplats

Vår konferens-och festavdelning ligger i Jacob Hansens Hus, mittemot hotellet. Korsvirkeshuset är ett av Skånes och Helsingborgs finaste och mest välbevarade kulturminnen. Vi är stolta över att kunna arrangera era möten, event och fester i dessa lokaler. På hotellet, en trappa ner har vi ett styrelserum med plats för upp till 10 personer. Här kan ni konferera och avsluta dagen med en middag för er själva.

Kontakta oss på info@vhotel.se för en skräddarsydd upplevelse avseende boende, måltider och konferens.

Våra lokaler

Det finns 6 olika lokaler med plats för 6-140 personer. Här arrangerar vi konferenser, minimässor, utställningar, workshops, föreläsningar och naturligtvis en massa trevliga fester.

 

Måltider

Vad finns det för bättre sätt att ta en paus från en dag med intensiva möten än att slå sig ner vid ett härligt dukat lunchbord? Vi tycker det är viktigt att ni får en paus från er konferens och en möjlighet att sträcka på benen. Avnjut en lunch på vår restaurang, Bistro V. Vi  samarbetar även med andra restauranger i närheten. Några av dem är Venti Ristorante Trattoria och Bara Vara.

På förmiddagen serverar vi er en god och nyttig frukost med Zoegas kaffe, te, blandade bullar med variation av pålägg, juice, frukt och grönsaker. På eftermiddagen får ni en härlig kopp Zoegas kaffe, te och en smarrig konditorkaka. Vill ni ha en fruktskål i lokalen ordnar vi givetvis det!

Teknik

Alla våra konferenslokaler är utrustade med datarprojektor, trådlöst internet, whiteboard och blädderblock. Skulle ni behöva någon ytterligare teknik för er kommande konferens hyr vi in den från någon av våra duktiga samarbetspartners här i Helsingborg.

KONFERENSLOKALER

JACOB HANSENS HUS

Det finns 6 olika lokaler med plats för 6-140 personer. Här arrangerar vi konferenser, minimässor,  utställningar, workshops, föreläsningar och naturligtvis en massa trevliga fester. 

 

VINRUMMET
V Hotel

På hotellet, en trappa ner har vi ett styrelserum med plats för upp till 10 personer. Här kan ni konferera och avsluta dagen med en middag för er själva.

BLÅ SALEN

Helsingborgs pampigaste mötesplats.

Blå Salen är en modern möteslokal, med en atmosfär som gör den unik. Här finns plats för större möten med upp till 140 personer i en biosittning. Antalet platser varierar med den sittning ni väljer. Här finns också en speakeranläggning med två headset och två handmikrofoner för att ni ska ha ett förstklassigt ljud under konferensen.

Möblerat för din komfort

Blå Salen har fönster från två håll och ergonomiska stolar. I väntan på att mötet ska börja kan du luta dig skönt tillbaka och njuta av Hugo Gelins fantastiska takmålningar om Helsingborgs historia i det välvda taket.

 

 

MARGARETARUMMET

I Margaretarummet väver vi samman historia och nutid i en intressant blandning. I rummet exponerar vi den gamla murstocken och guldglänsande sidengardiner smyckar de många fönstren. De gamla trägolven har vi bevarat och gett ett nytt uttryck tillsamman med nya spännande golvmaterial. Allt i ljusa härliga nyanser för att ge energi till ert möte. I Margareta rummet får man plats med upp till 50 personer i bio sittning.

RÖDA RUMMET

Röda rummet passar perfekt för mellan 20 och 50 personer, beroende på vilken sittning nu väljer. Är du intresserad av historia så bjuder röda rummet på mycket spännande information. I taket kan du nämligen hitta husets alla ägare från 1641 då huset byggdes till 1914 då dagens ägare, Helsingborgs stad, köpte det. Danske Jacob Hansen bodde själv i huset fram till år 1660 då Skåne blev svenskt.

STYRELSERUMMEN

På andra våningen har vi tre styrelserum som också används som grupprum. Rummen är möblerade med styrelsebord där ni kan sitta allt från två till sexton personer. Dessa rum inhyste från början Jacob Hansen och hans familjs sovrum och idag är de moderna konferensrum möblerade med ovala bord med teknikbrunnar för inkoppling av datorer.

Kontakt

Tel: 042 - 14 44 20

E-mail: info@vhotel.se

Adress:
Fågelsångsgatan 1
252 20 Helsingborg

OM V HOTEL

Mitt i hjärtat av Helsingborg, där staden pulserar och gatorna lever ligger V Hotel. En mötesplats för dig som gillar personlig design, skön atmosfär och att känna dig somhemma. Ett fyrstjärnigt boutiquehotell i ett anrikt hus med all komfort du behöver, medvarm och personlig design där varje rum är unikt inrett.